Prodej na splátky

Dubainvest

Realitní sektor v Dubaji v posledních letech určitě hodně pokročil. Spojené arabské emiráty, které přitahují investory z celého světa, slibují vysokou návratnost investic a mimořádně příznivé životní podmínky. Pro většinu lidí je ale obtížné provést 100 % platbu předem při nákupu nemovitosti v Dubaji. To je důvod, proč je trend nákupu nemovitostí na splátky široce uplatňován.

Developerské společnosti nabízejí svým kupujícím atraktivní bezúročné splátkové programy (“Payment plans“), které skutečně fungují ve prospěch investorů a kupujících. Splátkový kalendář v zásadě určuje počet splátek, které mají byt zaplaceny v pevně stanoveném časovém období, a také částku, která má být zaplacena v každé splátce při nákupu nemovitosti v Dubaji. Ne každý projekt přichází se stejným platebním plánem, i když je vyvinut stejným developerem. Je proto důležité si správně vybrat a poradit se zkušeným poradcem.

Nejběžnější platební plány pro nákup nemovitosti v Dubaji

Plány plateb po předání

Platba po předání, jak název napovídá, umožňuje kupujícímu provést platbu poté, co mu je nemovitost v Dubaji předána. Stále jsou však povinni zaplatit určité procento z celkové ceny, než budou moci zmíněnou nemovitost vlastnit. Platební plány po předání, které byly představeny na konci roku 2013, byly většinou nabízeny pro větší projekty. Popularita tohoto platebního planu však vedla k tomu, že do rozjetého vlaku naskočili i soukromí developeři.

Tento typ platebního plánu je obvykle zaměřen na investory, kteří hledají nemovitosti v Dubaji. Nabízí jim to velké pohodlí, protože si mohou nemovitost po předání převzít a pronajmout ji. Výnos z pronájmu použijí k úhradě zbývající částky. Skutečnost, že ROI v Dubaji je vyšší a stejně tak i výnosy z pronájmu, přispěla k úspěchu tohoto platebního plánu. Tento platební plán upřednostňují i ​​koncoví uživatelé (kupující), protože jim umožňuje usadit se v zakoupené nemovitosti a pohodlně spravovat zbytek platby.

Platby 10/90

Dá se to nazvat jako další, agresivnější forma platebního planu. Developeři to obvykle nabízejí pro “Off plan” nemovitosti v Dubaji. Jak název napovídá, 10 % z celkové hodnoty nemovitosti Dubaji má být zpočátku složeno jako záloha, zatímco zbytek 90 % se platí ve splátkách.

Jedná se o poměrně nový platební plán, který upřednostňují stejně kupující i investoři. Nabízí jim bezpečný a pohodlný způsob nákupu nemovitosti v Dubaji nebo přidání dalších nabídek do jejich inventáře, resp. Ti, kteří mají nedostatek hotovosti, se mohou rozhodnout pro developera, který přichází s takovými platebními plány, a rezervovat si nemovitost pod svým jménem.

Platba na splátky do předání

Nejběžnější platební plány jsou rozděleny na procenta zaplacená v různých fázích výstavby projektu až do předání. Například, pokud máte plán plateb 80:20, budete platit 80 % ve splátkách během výstavby až do předání a zbytek 20 % po dokončení při předání nemovitosti. V některých případech se splátkový kalendář prodlužuje o další 2-4 roky po předání.

Tento druh platebního plánu lze často vidět v následujících poměrech: 10:90, 20:80, 40:60, 50:50, 60:40, 70:30 atd. Nejedná se o pevné poměry, jsou určeny ze strany developera. 

Nájemné na vlastní platby

Je to velmi oblíbený způsob platby v mnoha zemích. Platební plán nájemného je zaměřen na koncové uživatele a je k dispozici pouze pro nemovitosti připravené k nastěhování. Je vhodnější pro kupující, kteří nemají dostatečné peněžní prostředky na platbu nemovitosti v Dubaji předem.

Podle tohoto planu je mezi pronajímatelem a nájemcem podepsána nájemní smlouva na dobu X let. Roční nájemné v tomto splátkovém kalendáři je vyšší ve srovnání s tržní cenou. Podle této smlouvy se pronajímatel stane kupujícím uvedené nemovitosti v Dubaji, pokud obě strany splní podmínky smlouvy.

Tento způsob umožňuje pronajímateli použít peníze z pronájmu jako zálohu na koupu nemovitosti. Na zbývající částku je možné získat hypotéku prostřednictvím bank nebo soukromých poskytovatelů úvěrů.